Toiminta

 

 

Alueensa vahva vaikuttaja

 

Ammattiyhdistysliike Suomessa on muutakin kuin palkkaliike. Eräät poliitikot usein harmittelevat sen suurta valtaa, jopa lainsäädäntötyössä. Valtaa on siksi, että jäsenistöstä löytyy asiantuntemusta ja järjestäytymisaste on korkea.

 

”Kasvoin siihen vakaumukseen, että demokratia ei ole jotain johon vain uskotaan tai mihin lakki ripustetaan, vaan jotain sellaista mitä tehdään. Osallistutaan. Jos se loppuu, demokratia lahoaa ja hajoaa.”

On legentaarinen amerikkalainen ay-johtaja Abbie Hoffman aikoinaan sanonut.

 

Kasiykkönen on Lapin suurin metallityöväen liiton ammattiosasto ja sen toimintaa ja kannanottoja seurataan monella taholla kunnioituksella. Kasiykkösessä on vähän yli 2200 jäsentä. Jäsenistön keski –ikä on Metallityöväen Liiton alhaisimpia. Naisia ja vapaajäseniä on n. 10% kumpiakin.

Metallityöväen Liiton päättävissä elimissä on osastomme jäseniä ollut katkeamatta 70-luvulta lähtien. On tehty aktiivisesti aloitteita työehtosopimuksiin ja liiton yhteiskunnallisiin tavoitteisiin.

 

Yli neljänkymmenen toimintavuoden tuloksia on paljon kirjattu työnantajan ja ammattiosaston keskinäisiin sopimuksiin, mutta paljon enemmän on kirjaamattomia saavutuksia, joista tänä päivänä nauttii jäsenten lisäksi paljon muitakin ihmisiä talousalueemme ulkopuolellakin.

Yhteiskunnallisissa asioissa on vaikutettu kunnan ja viranomaisten päätöksiin. Osasto on ollut aloitteellinen myöskin työedellytysten luomisessa talousalueellemme.